Норковий жир: опис, корисні властивості, застосування в косметології і народній медицині

Норка - це невеликий хижак з родини куницевих, добре відомий завдяки своєму розкішному хутрі. Однак норка, фото якої часто використовують в своїх рекламних буклетах виробники хутряних виробів, дарує людям ще один приголомшливий продукт, який використовується в народній медицині, косметології. Це норкову жир.

опис норки

Невеликий звірятко з дуже красивою шерстю в природних умовах мешкає по берегах річок, в лісах. Норка харчується жабами, раками, рибою. У світовому промисловому звероводстве цей маленький хижак стабільно знаходиться на одному з перших місць. норкову жир

Це єдиний ссавець, ніколи не має захворювань шкіри. Норка, фото якої ви можете побачити в статті, володіє унікальними здібностями відновлювати свою пошкоджену шубку. Всього за двадцять днів норка може відновити повністю загублений волосяний покрив. норка фото

А якщо тваринка потрапляє в вогонь, який нерідко трапляється в лісах, в яких він живе, і у нього обгорає до 80% шкірного покриву, він не просто виживає, а й повністю регенерує тканини. І це завдяки складу підшкірного жиру. Тим часом така цифра смертельна для будь-якого лісового мешканця, а також для людини.

Норковий жир: склад

Це дивовижний продукт, що виділяється з цілого ряду корисних і широко використовуваних натуральних жирів. Пояснюється це незвичайними властивостями і специфічним поєднанням гліцерином і жирних кислот, які надають цьому засобу дивовижні пом’якшувальні властивості і разючу проникаючу здатність. Будь-яке масло, з’єднуючись з жиром норки, в десятки разів збільшує здатність проникати в глибокі шари епідермісу. норкову жир відгуки

Жир норки містить величезну кількість (від 15 до 19%) пальмітоолеїнової кислоти. У такій кількості вона не міститься ні в одному натуральному косметичному компоненті. Всього в цьому продукті міститься близько 75% жирних кислот. Вони проникають в шкіру, надаючи їй бархатистість.Серед них:

  • мірістолеіновая;
  • мірістіловая;
  • стеаринова;
  • пальмітинова;
  • лінолева;
  • оленів.

Норковий жир має найвищий рівень поглинання ультрафіолетових променів в порівнянні з іншими тваринами жирами. Він володіє найвищим коефіцієнтом розподілу і створює однорідний тонкий шар при нанесенні на шкіру. Він абсолютно безпечний, не прогоркает: навіть після десятирічного зберігання зберігається запах свіжого продукту. норкову крем

Корисні властивості

Норковий жир - це унікальний продукт, який не має аналогів. Він оберігає клітини шкіри від передчасного старіння, оскільки містить натуральний комплекс мікроелементів. Жир норки здатний проникати в найглибші шари епідермісу, насичуючи шкіру біологічно активними речовинами. І ще одна перевага цього продукту - норкову жир не викликає алергічних реакцій.

Як користуватися жиром норки?

Щоб розтопити застиглий продукт, підставте закриту банку під струмінь гарячої води на одну-дві хвилини. Після використання жир застигне знову. При високій температурі стає рідким. Перед використанням слід струсити флакон.

Застосування в народній медицині

З давніх-давен люди вважали норкову жир більш цінним, ніж ведмежий, гусячий або борсуковий. Народні цілителі і сьогодні використовують його для лікування тонзиліту, гнійних ран, захворювань порожнини рота, пом’якшення і придушення кашлю, очищення бронхів і легенів курців зі стажем.

Норковий жир благотворно впливає на опорно-руховий апарат людини на клітинному рівні завдяки знаходяться в його складі поліненасичених жирних кислот. Він відновлює тканини при набряках і травмах, робить м’язи еластичними, покращує роботу суглобів.

Норковий жир ефективно позбавляє від суглобових болів, які люди відчувають при зміні погодних умов. Крім того, це засіб прекрасно знімає свербіж від укусів комах. Жир норки допомагає людям, що страждають варикозним розширенням вен. Його втирають в уражені ділянки, і через два тижні поліпшується стан судин, зменшуються набряки. Наносити склад слід масажними інтенсивними рухами три рази в день.  норкову крем

Застосування в косметології

Норковий жир - це ефективне, доступне і безпечний засіб. Воно відрізняється чудовими пом’якшуючими властивостями. Крім того, норкову крем або маска, в яких міститься жир цього звірка, має безліч інших незаперечних переваг. Одним з переваг цього інгредієнта є можливість використання його в домашніх умовах. При цьому лікувальний ефект буде практично таким же, як після застосування дорогих препаратів. застосування в косметології

Переваги косметики з жиром норки:

  • вбирається повністю;
  • не залишає жирного блиску;
  • володіє фотозахисні властивостями;
  • використовується для лікування шкіри голови і волосся.

Показання до застосування:

  • шкіра з ознаками старіння;
  • веснянки і пігментні плями;
  • несприятливий вплив на шкіру агресивного навколишнього середовища;
  • алергічний висип;
  • бородавки;
  • атопічний дерматит;
  • псоріаз;
  • післяпологові розтяжки;
  • екзема;
  • опіки (як допоміжний засіб);
  • випадання волосся;
  • кератоз.

Норковий жир - інгредієнт недорогий. Тому більшість препаратів на його основі доступні за ціною.

Норковий жир - чудовий засіб для догляду за волоссям. Посічені, безбарвні і сухе волосся всього після кількох масок відновлюються від кореня і знаходять блиск і м’якість. Володіючи природними сонцезахисними властивостями, норкову жир дарує волоссю бархатистість і незвичайний блиск.

аптечні препарати

Вазелін “Норка” зволожує шкіру, призупиняє процеси старіння. Він стимулює ліпідний обмін, захищає від впливу навколишнього середовища.Вазелін “Норка” містить в своєму складі:

  • норкову жир;
  • Вазелинове масло;
  • парафін;
  • церезин;
  • отдушку.

Ціна - 50 рублів. вазелін норка

Рідке мило з нірки жиром

Безпечний засіб, що підходить для дітей і дорослих. Не викликає алергічних реакцій і побічних ефектів. Підходить для всіх типів шкіри.

Ціна - 60 рублів.

"Баархад"

Ефективний засіб для шкіри обличчя категорії “2 в 1”. Це маска і крем в одному флаконі. Склад живить і зволожує шкіру, розгладжує дрібні зморшки і ефективно відновлює ніжну шкіру навколо очей.

Ціна - 230 рублів. застосування в косметології

"Тапір-100 люкс"

Крем для догляду за шкірою зони декольте, обличчя, шиї. Ефективно усуває зовнішні прояви, які можуть бути викликані втомою і стресом.Єдиним недоліком кошти можна назвати високу ціну - 1100 рублів.

Використання в домашніх умовах

Жир норки може застосовуватися як в чистому вигляді, так і в суміші з іншими маслами для зміцнення волосся, як добавка в маски для обличчя.Жир можна застосовувати для пом’якшення шкіри рук. Для цього його необхідно змішати з вашим улюбленим кремом для рук. Крім того, дуже корисні для рук масляні маски, які слід робити раз на тиждень, втираючи жир в шкіру рук і нігтів.

Норковий жир: відгуки

Судячи з відгуків, жир норки дійсно творить чудеса. Він ідеально підходить для сухої шкіри. Він відновлює її вологість, загоює дрібні ранки. Крім того, він допомагає при подразненні шкіри обличчя і рук. Багато жінок відзначають, що це ідеальний засіб для позбавлення від “гусячих лапок” і пігментних плям, вирівнювання кольору шкіри обличчя. Норковий жир покращує стан шкіри при різних шкірних захворюваннях (екзема, псоріаз, грибок).



ЩЕ ПОЧИТАТИ