Як отримати громадянство ОАЕ

В Об'єднаних Арабських Еміратах питання громадянства регулюються Законом про громадянство № 17. При об'єднанні окремих еміратів їх жителі отримали громадянство ОАЕ. На жаль, після цього отримати його вкрай складно.
як отримати громадянство оае
В світі існує декілька способів отримання громадянства. Необхідно розглянути їх стосовно ОАЕ. Перший і найпоширеніший спосіб - за народженням, тобто дитина, народжена на території країни, отримує громадянство автоматично. Так ось, в Еміратах він не діє. Дитині дають візу і право проживання в ОАЕ на певних умовах. Єдиний виняток з цього правила: якщо батьки дитини невідомі, він отримує громадянство ОАЕ.

2 крок

Отримання громадянства за походженням більш ймовірний спосіб стати законним жителем країни. Тобто громадянство дається дитині, одним з батьківякого є громадянин ОАЕ. Не важливо, народжений дитина в ОАЕ або за її межами, тут важливий факт спорідненості. Головне - офіційно узаконити стосунки спорідненості між дитиною і батьком-громадянином ОАЕ.

3 крок

Деякі жінки мріють вийти заміж за араба і залишитися в Еміратах назавжди. Але не все відразу. Вони мають право на отримання громадянства тільки через 3 роки проживання в країні, і з умовою, що вони відмовляються від попереднього громадянства. Якщо Міністерство Внутрішніх Справ схвалить заявку, зусилля не марні! Цікаво, що для чоловіків такий спосіб не діє. Тобто він може одружитися і прожити в щасливому шлюбі з арабкою все життя, але так і не стати громадянином ОАЕ.

4 крок

Натуралізація - вступ до громадянства за бажанням. На цей "привілейований" спосіб мають право лише жителі Бахрейну, Катару і Оману, які прожили на території Еміратів не менше 3 років. Інші особи арабського походження повинні жити в ОАЕ не менше 7 років.

5 крок

Але можливо і не потрібно воно , це громадянство? Адже в Еміратах можна житиі без нього. Існує таке поняття як "вид на проживання" або резидентський віза. Його можна придбати, ставши власником житла на території ОАЕ. Вид на проживання дається строком на 3 роки з постійним продовженням через посольство. Крім власника житла таку візу набувають близькі члени його сім'ї (чоловік, дружина, неповнолітні діти). Особам, які працюють в компаніях на території ОАЕ, видається така ж віза резидента.
Відео по темі
Зверніть увагу
В Еміратах розмежовують поняття "громадянство" і "паспорт". Для них паспорт всього лише документ, що засвідчує особу, але ніяк не атрибут громадянства.
Корисна порада
В ОАЕ практично рівні закони для громадян і тимчасово проживають.




ЩЕ ПОЧИТАТИ