Як зібрати документи для візи в США?

Америка! Побувати там, перейнятися атмосферою і культурою цієї великої країни, доторкнутися до американської мрії - про це, напевно, мріє практично кожен. Комусь така поїздка видається чимось неймовірним, далеким від реальності. Ну а той, хто сміливіший, вирішується на власному досвіді довести, що далека Америка набагато ближче, ніж здається. Варто тільки захотіти і докласти трохи зусиль. Вони-то якраз і знадобляться, причому на самому початку, коли доведеться збирати документи для візи в США.

документи для візи в сша

Хочеш в Америку? Доведи, що ти не іммігрант

Процес отримання візи не найпростіший, будь то Європа чи Америка. Однак в останньому випадку ситуація дещо ускладнюється тим, що багато наших співвітчизників і туристи з інших країн мають намір не просто подивитися на американське життя, але і влитися в неї (часто нелегальним способом залишившись в країні). Тому в законодавстві США про еміграцію кожна людина, що претендує на отримання візи, розглядається в якості потенційного іммігранта.

У зв’язку з цим американське консульство крім основних необхідних документів вимагає надати докази того, що ви ні в якому разі не плануєте залишитися в країні нелегально. Давайте розглянемо, які документи потрібні для візи в США. Перелік їх залежить від цілей вашої поїздки.

З якою метою їдете? Віза для туристів

Перша, найпоширеніша, мета - туризм. Для цього знадобиться короткострокова віза типу B. Документи для візи в США для туристичною чи гостьовою поїздки в цьому випадку такі:

які документи потрібні для візи в сша

  • закордонний паспорт, що діє як мінімум до закінчення терміну поїздки;
  • дві кольорові фотографії формату 5 × 5;
  • заяву від вашого обличчя з особистим підписом;
  • запрошення (може бути як від друзів і рідних, так і від ділових партнерів або ж від туристичної фірми);
  • довідка з місця роботи, що містить відомості про стаж і окладі;
  • довідка з місця навчання (для учнів);
  • докумени, що підтверджують фінансову спроможність (різні виписки з банківських рахунків і т.д.);
  • документи, що підтверджують ваші міцні зв'язки з РФ (це можуть бути документи про наявність власності, про шлюб, про дітей);
  • копія страхового поліса на весь час поїздки (бажано).

Також необхідно записатися на співбесіду в консульство, попередньо сплативши консульський збір (160 доларів США). З заповненою заявою і квитанцією про оплату, а також зібраним пакетом документів ви можете сміливо вирушати на співбесіду до консула.

Як бачите, щоб зібрати документи для отримання візи в США, доведеться неабияк попітніти. Однак якщо у вас немає якихось особливих обставин (наприклад, неофіційна робота, відсутність зв’язків з батьківщиною та достатніх коштів на банківському рахунку), то надати зазначені документи цілком реально.

документи для отримання візи в сша

Навчання в США - складно, але можна. Віза для студентів

Дещо складніше доведеться тим, для кого мета поїздки в США - навчання.

Так, для отримання студентської візи категорії F або M необхідно надати в консульство зазначені вище документи для візи в США, а також бути приємний на повний курс навчання в інститут, академічний (F) або неакадемічний (M), і мати відповідний сертифікат.

Навіщо ще їхати в Америку? Інші типи віз

Це основні види віз, запитуваних нашими співвітчизниками для поїздки в США. Проте насправді їх набагато більше. Це робочі візи (H, L), візи для журнаістов (I), для представників творчих професій (O, P), релігійних діячів ® та інші.

Для кожної з цих типів віз основними є зазначені документи для візи в США категорії B. Додатково ж будуть потрібні різні докази роду занять, цілей поїздки і підстав. Наприклад, запрошення на конференції, напрямки від організації, листи від приймаючої сторони та інше.

віза в сша

Розкажи про свої плани, і тобі повірять

Важливим моментом при подачі документів на візу є наявність конкретних планів поїздки, підтверджених узгодженим маршрутом, бронями готелів, квитками на заходи. Такі нюанси можуть стати важливою підмогою при отриманні візи, вплинувши на позитивне рішення про її видачу.

І найголовніше, що необхідно для успішного результату вашої затії - впевненість в собі і своїх намірах. Її-то і потрібно продемонструвати консульському працівнику при особистому спілкуванні (співбесіді). Переконавши консула в тому, що цілі вашої поїздки відповідають заявленим, а документи підтверджують ваші слова, ви з великою ймовірністю станете щасливим володарем американської візи. Найчастіше віза дається строком на рік, рідше - на два місяці (туристична), але є і щасливчики, Поліча візу в США на два роки.



ЩЕ ПОЧИТАТИ